Must och cider

Här samlar jag länkar för must- och cidertillverkning. Föreslå gärna nya länkar.


Först en liten utrustninglista för att börja göra cider:

Must (förstås) och en oeschle-mätare om du vill veta socker/alkoholhalt.
Jäshink med lock och jäsrör
Jäst (om du inte skall vildjäsa den)
Damejeanne
Dävert
Och sen så småningom flaskor.

Jag har köpt in ett gäng enliters PE-flaskor för den som vill frysa sin must.
Kan sälja till självkostnadspris om nån behöver.

Bokning av kross och hydropress, Röstånga: Röstånga Tillsammans

Användning av kross och hydropress, Röstånga: Mustinstruktion

Hur man gör cider:  http://www.alternativ.nu/Cider.pdf
Tänk på att cider på opasteuriserad must görs på egen risk.
Har fungerat för mig och många andra, men det finns en risk för bakterier.

Svenska ciderfrämjandets Facebooksida

















Utrustning för hembryggning:
http://www.pgw.se/
http://www.hitta.se/essensspecialisten+ab/malm%C3%B6/hhdl_wvGGq

Bra firma för utrustning och ciderjäst: Humlegårdens ekolager

Mina personliga försök att göra cider kan ni läsa om på bloggen under taggen cider. http://daylily-potager.blogspot.se/search/label/Cider

Vore jättekul om fler i Röstånga med omnejd startade cidertillverkning där hemma.
Ser fram emot en gemensam provsmakning till sommaren sen :)




Inga kommentarer: